Home / Пътеводител / Животни / Животът в национален парк Крюгер, Африка

Животът в национален парк Крюгер, Африка

Национален Парк Крюгер

Националният парк е защитена природна територия и полу-собственост на правителството, на страната. Тук строежите, експлоатацията на природни ресурси и промените са забранени, което позволява използването на парка за отдих и екологични дейности.

НП Крюгер

Природата знае как да ни изненадва със своите необичайни пейзажи.

Крюгер

Дърво

Природа в Крюгер

Крюгер е резерват, в който можете да усетите реално живота, който кипи в Африка. Девствената природа и непредсказуемостта на дивото, предоставя незабравимо преживяване. Националният парк е най-големият в Южна Африка и световно признат като едно от най-добрите места за сафари. Крюгер се разполага на площ от 19 485 кв. км и е един от най-големите национални паркове в света. Северната и южната част на парка са ограничени от реката Лимпопо или по-известна като Крокодилската река.

Крюгер

В Крюгер живеят най-привлекателните африкански животни като носорози, леопарди, слонове и биволи. “Крюгер” е най-големият резерват на Черния континент и има над 500 различни вида птици, 150 бозайници и 100 вида влечуги. На това място са заснети и едни от най-популярните клипове в YouTube, озаглавени като “Битката при Крюгер”, в което видео например се показва конфликта между лъвския прайд, два крокодила и стадо биволи. Видеото е гледано 75 милиона пъти.

Птици в Крюгер

Хиени в Крюгер

Има само няколко места на Земята, където можете да видите импала, хиени, хипопотами, газели, жирафи и много други африкански видове. Национален парк “Крюгер” е точка на картата, на Южна Африка, който може да се похвали с такова богато биоразнообразие. Той представлява едно от най-интересните места на Земята.

Парк Крюгер

НПарк Крюгер

Почти всеки ден, посетителите на резервата и фотографи, които искат приключения, успяват да направят красиви снимки, които свидетелстват за интересни ситуации, част от живота на жителите на Крюгер. Така, че ако искате да усетите атмосферата на красивата африканска природа и искате да видите живота, който е типичен за Африка, задължително трябва да посетите националния парк “Крюгер”.

Национален парк

Жирафи в Крюгер

Фотоси: Flickr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 1 = 9