Home / Пътеводител / Забележителности от света / Чудната цветна градина в Дубай

Чудната цветна градина в Дубай

Дубайска цветна градина

Дубай е дом на някои от най-скъпите и впечатляващи архитектурни чудеса, но наред с това се превърна и в дом на най-голямата и красива натурална цветна градина в света.

Цветна градина

Това е малко нетипично, предвид че голяма част от хората нямат очаквания там да кипи “цветен” живот, най-вече заради почвата и факта, че повечето от земята е пустиня. И все пак, това място успява да събере суперлативи за реализацията на такъв мега проект. Ето защо “растежа” на това райско кътче в крайна сметка се осъществява.

Дубайска градина

Райската цветна градина се намира в Дубайленд, близо до Арабските ферми. Прекрасната забележителност, която можете да видите само в Дубай, официално се нарича “Дубайска цветна градина” и за първи път “отваря врати” за посетители на 14-ти февруари. Тя се разполага на 72 000 квадратни метра. До този момент, красивото кътче успява да привлича над 1 милион посетители и се счита, че много скоро ще се превърне в истинска туристическа атракция.

Цветната градина в Дубай

Цветята тук са подредени под формата на пирамиди, кръгове, звезди, цветни и романтични алеи, тунели и ярки цветови комбинации, които оставят невероятно впечатление. За създаването на градината са били необходими 60 дни и 400 души. Дубайската цветна градина е по-специфична, защото се намира насред голяма пустиня и поддръжката й изисква наличието на интегрирана екологична система за напояване. Със създаването на тази забележителност в сърцето на пустинята, обаче, работата по проекта не приключва. Планират се още подобрения, които да направят мястото още по-привлекателно за туристите.

Дубайската градина

Създателите на Дубайската цветна градина се надяват тя да влезе в книгата с Рекордите на Гинес за най-голям цветен часовник, най-дългата стена от цветя и най-цветната пирамида. Децата до 3 годишна възраст могат да посещават забележителността безплатно, а възрастните следва да закупят билет, чиято стойност е 5,5 долара. Тези, които решат да посетят Дубайската цветна градина отново, винаги изпитват ново преживяване, защото цветята и декорациите се сменят всяка година.

Часовникът в Дубай

Фотоси: Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

63 − 61 =