Home / Пътеводител / Държави / Република Палау – веригата от малки острови

Република Палау – веригата от малки острови

rpalau

Република Палау е интересно място за почивка, което ще заинтригува много туристи. Повечето от тях, обаче отделят цялото си внимание в проучване за начина на престоя си, както и други неща, свързани с почивката , но не и за самата подготовка за пътуването. Дори не се замислят за това дали са им нужни качествени чанти, куфари, раници и аксесоари за пътуване. Интересуват се какво ще видят, какво ще правят, какво включва цената на дадената оферта.

Подготовката е изключително важна. Например, добре е да изберете първо подходяща чанта, в която да носите багажа си – тя трябва да е удобна за носене и качествена, за да издържи товара. Колкото по-функционална и същевременно практична е, толкова по-лесно ще ви бъде организирането на багажа. А ако престоят ще е дълъг – по-добре използвайте куфар. За дълго пътуване не бихме ви препоръчали раница. Тя е подходяща при разходката из Република Палау. В нея можете да носите неща от първа необходимост, които искате да са ви под ръка. Добре е да разполагате и с различни аксесоари за пътуването. Например, вземайки си възглавница за път, ще избегнете неприятното схващане от продължителното стоене на едно място, докато пътувате през целия път. Катинарът за куфар е още един добър аксесоар, който можете да използвате, за да защитите собствения си багаж. Органайзер за паспорт, адаптер за пътуване и т.н., са още идеи, които можете да използвате.

Колкото повече се организирате преди самото пътуване, толкова по-лесно, удобно и комфортно ще бъде то.

А сега, нека ви разкажем малко повече и за самата дестинация – Република Палау.

Република Палау е верига от малки острови в западната част на Тихия океан. След получаването на независимост през 1994 г. Палау определя временна столица на остров Корор. През 2006 г. за столица е избран град Мелекеок на остров Бабелтуал.

Палау е част от групата острови, известна с името Микронезия, която е в тихоокеанския регион Океания. Палау включва към 340 малки острова. Най-големият е Бабелтуап. Но макар, че е значително по-малък, на остров Корор живее мнозинството от населението. Високи вериги от корали, наречени коралови рифове, заобикалят островите. Климатът на Палау е горещ, с обилни дъждове.

Тревисти земи и влажни тропически гори покриват остров Бабелтуап. Из целия архипелаг растат кокосови палми. Над 350 вида корали и повече от 1400 видове риба обитават водите на Палау. Сред пъстроцветните островни птици са гълъбите и пауновите гълъби, наречени така заради ветрилообразните си опашки.

Повечето островитяни са палауци. Филипинци и други азиатци съставляват следващата по големина група. Основните езици са палауански и английският. Главната религия е християнството.

palau

Туризмът и риболовът са важни отрасли на икономиката на Палау. Много хора работят в държавната администрация. Други произвеждат облекла или се занимават със занаяти. Малки ферми произвеждат кореноплодни зеленчуци.

Първите заселници на Палау идват от Индонезия, Филипините, Нова Гвинея и други тихоокеански острови преди повече от 2000 години. Испански изследователи пристигат през 1543 г., а през 1899 г. Испания продава островите на Германия. Япония завладява Палау в началото на Първата световна война (1914-1918 г.).

Съединените щати завземат Палау от Япония през Втората световна война (1939-1945 г.). Палау става независима държава през 1994 г.

Когато пътувате за Палау, не забравяйте да се сдобиете с подходящи качествени чанти, куфари, раници и аксесоари за пътуване – или поне някое от тези всичките неща. Така пътуването ви ще бъде съвършено и няма да има дребни “нещица”, които да ви пречат да се забавлявате.

А ако се чудите откъде можете да се сдобиете с аксесоари за пътуванe, чанти, куфари или раници – разгледайте sixtrips.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

69 + = 73